Brief aan de Koning der Nederlanden

 


Majesteit,

Ik schrijf U deze brief omdat ik de verworven vrijheden en daardoor het gelukkige leven van de Nederlanders wil beschermen en behouden. Laatst was er een enquête waaruit bleek dat de jeugd in Nederland het gelukkigst was op aarde. Ik schrijf U deze brief omdat ik U vertrouw. Uw recente optreden met onze koningin toen U spijt betuigde over Uw onverstandige reis naar Griekenland, gaf mij een goed gevoel. Ik weet dat Youp van Hek U en Uw gezin ervoor verguisde, maar ik als ethicus zag dat U oprechte spijt betuigde. Als systeemdenker heb ik geleerd dat er twee soorten fouten bestaan; een fout van commissie en een fout van omissie. De eerste is een gewone fout die we allemaal maken, maar dat is er een die je kunt herstellen door de actie die de fout veroorzaakte over te doen op juiste wijze. Maar een fout van omissie is de grootste, de ergste en gevaarlijkste fout die een mens kan maken, want die kan men niet overdoen omdat zo'n fout wordt veroorzaakt door niet te doen wat men had kunnen en dus zou hebben moeten doen. Ik spreek hier over deontologie, wat plichtenleer betekent, oftewel hoe men zich hoort te gedragen om geen schade te berokkenen aan het menselijk en niet menselijk leven, de natuur en de sociale cohesie. Dus ik vraag U, namens alle medeburgers, ook diegenen die achter de politieke leiding aanlopen omdat ze murw en bang zijn gemaakt, om de spoedwet NIET te ondertekenen. Het zou de grootste omissiefout worden die U kunt maken en die meteen 400 jaar verworven vrijheden, rechten, de grondwet en vele internationale verdragen over de rechten van de mens zou doorstrepen. U moet zich dan deze vragen stellen; wie heeft hier voordeel van?: Cui Bono? En 'Quis custodiet ipsos custodes?': wie bewaakt de bewakers?

Niet alleen ik, maar vele denkers, journalisten, filosofen, artsen, juristen, hoogleraren, ondernemers, ZZP' rs, en vele anderen worden genegeerd en beticht van complot denken maar dat is onwaar. Zij komen met gefundeerde argumenten en bewijs dat zo'n spoedwet meer nevenschade zal aanrichten dan voorkomt. Deze spoedwet is niet utilitarianistisch; het grootse goed voor de grootste groep, maar zal het tegenovergestelde bewerkstelligen.  Een ander, historisch te bewijzen argument is dat het korten van vrijheden fysieke weerstand zal veroorzaken. Het zal een complete 'entropie' (wanorde) bewerkstelligen. Mensen gaan de straat al op. Dit is nota bene eenvoudig natuurkundig uit te rekenen. Omdat deze wet door forcering doorgevoerd zal moeten worden, betekent dat meteen dat ie nooit zal werken omdat tolerantie alleen door redelijkheid kan worden behaald en dus moet worden verdiend door de rede en niet door de knoet. Er is nu al sprake van het onderdrukken van informatie die de doelstelling van deze wet tegenspreekt. Daardoor zal er steeds meer druk (lees censuur) zijn om tegenspraak te smoren, wat dus nog meer onwil zal veroorzaken. 'Zij die de geschiedenis zijn vergeten zijn gedoemd om hem te herhalen', schreef George Santayana. Dus als U toelaat dat dit gaat gebeuren doet U niet wat U had moeten en kunnen doen, een hachelijke fout van omissie. Uw eigen positie zal ook in gevaar komen, omdat als de mensen hun verstand verliezen door wanhoop en honger, er geen beheersing, niet door politie, noch door Boa’s of zelfs het leger mogelijk zal zijn, want het volk is altijd met meer. De natuur leert ons dat levende systemen alleen kunnen overleven als ze communiceren en informatie uitwisselen. Uw eigen lichaam, een plant, ons zenuwstelsel, de maatschappelijke cohesie is afhankelijk van communicatie. Nederland, als levend systeem zal alleen kunnen overleven als communicatie en de vrije, open manier van informatie-uitwisseling door CONVERSATIE, intact kunnen blijven, dus als vrolijke vrijstaat mag blijven functioneren. Dit is geen idee, maar een wetenschappelijk waarheid. Levende, open systemen die niet meer mogen of kunnen communiceren leren niet meer, kunnen zich dus niet aanpassen en gaan dood. Deze spoedwet is een dichtgetimmerd, gesloten systeem, dus zal niet kunnen leren, noch aanpassen, en dus een vreselijke dood sterven, maar voordat het zover zal zijn, zal de schade aan volk en vaderland gigantisch zijn.

Alstublieft? Koninklijke Hoogheid, Willem van Oranje, Uw voorvader draait om in zijn graf als hij vandaag de dag onze penibele situatie zou hebben gezien. Hij vocht voor ons tegen de Spanjolen en gaf ons de Gouden Eeuw waar men door vrijheid van meningsuiting en vrijheid van onderneming en plezier zichzelf als burger kon ontplooien. De huidige politieke macht blijkt dat denkvermogen niet te bezitten. Ze zijn als het ware in een massapsychose, bekend als massavorming terechtgekomen, een collectieve cognitieve dissonantie, en U weet dat angst een slechte raadgever is. Door arrogantie beelden ze zich in dat de mens de natuur kan beheersen door draconische maatregelen in te stellen. Dit is wederom wetenschappelijk onmogelijk. Noch een politicus, noch U als Koning staat boven de natuur en kan haar  'regelen' of ‘contoleren’ door regelgeving en wetten.  Zelfs een politicus, een koning of ik als burger kan en zal alleen kunnen overleven als we mét de natuur (het virus) samenwerken en hem bejegenen als brenger van goed nieuws omdat hij ons, als mensen, een laatste waarschuwing geeft; óf U zorgt dat de ecologische balans hersteld wordt, óf de natuur zal het overnemen. U weet ook wel dat de aarde wel zonder de mensen kan, maar de mensen niet zonder de aarde.

PS. Als U het dan niet voor ons wilt doen, onderteken dan deze wet alstublieft niet voor Uw Gade, Uw kinderen en Uw kleinkinderen. U bent nu onze laatste hoop, de enige mens, onze koning, die verdere schade aan Uw land en Uw geliefde en U liefhebbende burgerij kunt voorkomen.

 

Met Hoogachting en oprechte betrokkenheid,

 

Drs. Arend Cornelis van Campen 

Reacties

 1. Mooi geschreven en met u hoop ik dat deze z.g. wet die reeds door de 2e en 1e kamer is aangenomen door onze koning Willem Alexander niet wordt ondertekend. Zoals hij op 4 mei tijdens de dodenherdenking

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uitsprak: niet normaal maken wat niet normaal is !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gezegd dankjewel voor deze brief aan de koning. Laat onze koning zorgen dat zijn volk gehoord wordt door nee te zeggen tegen de Spoedwet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gezegd dankjewel voor deze brief aan de koning. Laat onze koning zorgen dat zijn volk gehoord wordt door nee te zeggen tegen de Spoedwet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed initiatief! Laat je stem horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een treurig, bombastisch proza.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Retoriek. Dank u voor uw opmerking. De brief is met opzet op die manier geschreven om op deze toon de emoties aan te spreken dmv argumenten.

   Verwijderen
 7. Kijk dit is nog eens een zinvol initiatief heel veel mensen klagen steen en been maar doen zelf niets om de situatie te verbeteren.Met dit initiatief kan een keerpunt bereikt worden.
  Complimenten voor deze brief Arend van Campen.
  Is deze ook daadwerkelijk verstuurd aan zijne Majesteit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marcel, heel hartelijk dank voor uw steun en uw geloof in deze brief. Laten we hopen dat de Koning hem zal lezen. De brief is ook per post gestuurd naar het secretariaat van ZKH op 't Loo in Apeldoorn. Deel de brief aub met uw netwerk?

   Verwijderen
  2. ben bang dat deze brief de koning niet zal bereiken.. aangezien deze al heeft getekend.

   Verwijderen
  3. De brief heeft de koning of zijn secretaris wel bereikt. Ik kreeg antwoord van Minister Hugo de Jonge. Hij schreef dat de koning niet verantwoordelijk is voor de politiek.

   Verwijderen
  4. Waarom houdt de koning niet helemaal zijn mond als hij niets te vertellen heeft? Hij zegt waarschijnlijk weer iets onzinnige op 4 mei maar wil er niet op aangesproken worden

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. De koning heeft zijn belangen en die gaan voor. Zo is het met alle koningshuizen die hun hand op moeten houden en louter ceremonieel iets mogen betekenen, alhoewel, als hij ballen had, hij op zou moeten staan om de burgerij te beschermen want dat is zijn taak. Hij zit gevangen tussen het WEF en banken die er voor moeten zorgen dat zijn kapitaal niet verdampt.

   Verwijderen
 8. Er zijn inmiddels weer een paar weken verstreken en er komt steeds meer aan het licht wat het daglicht niet kan verdragen. De onderste stenen komen boven.
  Blijkbaar is het hoog tijd om ons vertrouwen , goedgelovigheid en automatische respectvolle houding naar autoriteiten, regeringsleiders en koninklijke huizen los te laten.
  Mag ik u wijzen op het aandeel van het koninklijk huis (Bilderberggoep) in the world economic forum. Het is een illusie om te denken dat koning Willem Alexander op hand van de bevolking is.
  Ethische belangen wijken voor macht, controle en hebzucht.
  NCF:Endgame must see, https:/youtu.be/ZxkqVXFQpgk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vandaag officieel antwoord gekregen per post, ondertekend door Hugo de Jonge.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de brief op linkedin gepost. Als u geen linkedin heeft, kan ik u de brief toesturen als u uw email adres wilt delen,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

'Covid 19 The Great Reset' boekrecensie

The Great Reset van de World Economic Forum is onbereikbaar!