PhD Onderzoek over informatie theorie, eerste conclusies


Lees: entropie: disorganisatie (wanorde) in systemen

Negentropie; georganiseerde (ordentelijke) systemen 



Ter bevestiging van de bevindingen zijn nog twee feedback loop maps toegevoegd; de ene is om weer te geven waarom democratie niet kán functioneren, de andere is om weer te geven dat het enige functionele regeringssysteem "Noticratie" of bestuur door informatie wordt genoemd, gebaseerd op het Latijnse woord voor informatie "notitia" en het Griekse woord "kratos" dat staat voor "bestuur".

Democratie kán niet functioneren omdat als een meerderheid van 50,1% van de Demos (het volk) de andere 49,9% kan overstemmen, dit zou betekenen dat de informatie waarover de minderheid beschikt kan worden (en wordt) genegeerd. Dit maakt elk democratisch systeem onleefbaar omdat het altijd belangrijke delen van de informatie mist, d.w.z. de energie om te presteren en te functioneren. Het Prestatie Waarschijnlijkheid Potentieel is gecompromitteerd. Zijn utilitaire basis of doel kan niet beslissend zijn voor het bestuur omdat, als dit onderzoek juist is, het altijd een vorm van negatieve afhankelijke heerschappij (voordeel voor een paar, ten koste van anderen) zal zijn. Een voorgestelde Noticratie lijkt te complex, omdat informatie dynamisch is, maar kan worden bereikt wanneer men zich richt op drie principiële doelen: Niet schaden; leven en welzijn, sociale cohesie en het milieu. Als bestuurders deze drie basiswaarden als prioriteiten aanhouden en het politieke beleid daarop afstemmen, zullen alle mensen daarvan profiteren, b.v. gezondheid, economie, industrie, stadsplanning, sociale veiligheid, verkeer, geo-politiek, politie, rechtbanken, enz. Deze regel van noticratisch bestuur zou ook andere door de mens gemaakte levende systemen ten goede komen, zoals bedrijven, organisaties of ondernemingen, omdat zij er altijd naar zouden streven schade aan deze drie principes te vermijden. Indien gevolgd, zouden zij zorgen voor een dynamische, flexibele methode om altijd hun continuïteit en overleving te maximaliseren. Het meten van niet-schadelijke levensvatbaarheid kan gebeuren door real time verificatie en aanpassingen van netwerk feedback loops. Als ergens in het Noticratisch systeem informatie wordt losgekoppeld van de algemene communicatie, kan feedback worden ingezet om te herstellen/corrigeren.  

Illustratie van Arend van Campen: disfunctioneel, niet-levensvatbaar Geopolitiek Heersend Systeem. Uit de bovenstaande kaart van de feedbacklus kan het disfunctioneren van regeringen, industrieën, de NAVO, het WEF of de Verenigde Naties worden afgeleid. Zij delen het onvermogen om te communiceren of informatie te delen met de deelnemers aan de netwerken waarvan zij deel uitmaken. Dit maakt hen disfunctioneel door een tekort aan informatie ≡ energie. Ze zijn niet in staat om voldoende oftewel het noodzakelijke werk te verrichten.

 

Illustratie door Arend van Campen: functionele, levensvatbare Noticratie

Illustratie door Arend van Campen: Governance : 3 Primaire Doelen haalbaar door informatie

Conclusies

Misschien wordt dit artikel begraven in een vergeten la in een of andere kelder, omdat de wetenschap die het vertegenwoordigt, de oplossingen die het biedt, niet welkom zullen zijn. Toch is informatie informatie én energie waaraan niet kan worden ontkomen zonder gevolgen voor iedereen, omdat iedereen en alles verbonden én onderling afhankelijk van alles is. De informatietheorie biedt de verplichting van transparante communicatie als wetten van de fysica en de natuur die levende systemen ondersteunen. Wanneer de menselijke perceptie en cognitie als eerste zouden worden hersteld, kunnen alle "complexe en wicked problems" die door de mens worden veroorzaakt, worden opgelost omdat informatie de oplossing van onzekerheid is en altijd zal zijn (Claude Shannon). 

Zowel de eerste vraag als de laatste vraag moet altijd gaan over de benodigde informatie:  'Quis Custodiet Ipsos Custodes? Wie bewaakt de bewakers? Als / wanneer deze studie en haar bevindingen zouden worden erkend als een waarschijnlijkheidspatroon, zou de vrijheid van informatie en transparantie moeten worden gewaarborgd, omdat mensen zullen beseffen dat de functionaliteit en prestaties van elk door de mens gemaakt concept, idee of ontwerp afhankelijk zijn van alle beschikbare en relevante informatie, want dat is de energetische voorwaarde (een natuurkundige wet).

Mondiale stabiliteit, het bereiken van een evenwicht, Net Zero, het beteugelen van klimaatverandering, het verlagen van de mondiale temperatuur, het oplossen van gewapende conflicten lijken complex, maar kunnen eerst verzacht en later opgelost worden door de twee vergelijkingen, een theorie van alles die wordt voorgesteld te gebruiken.







De mens heeft geen controle over de planetaire geologische en geothermische systemen, noch over de natuur. Wat de mens wel kan doen, is goed naar de natuur kijken en haar gewoon kopiëren. Het veroorzaken van oorlogen uit angst en hebzucht drijft de samenleving in een door de mens gecreëerde willekeur door de natuurlijke entropie te versnellen. De mens snapt dit niet, of weet dit nog niet. Vervuiling veroorzaakt wanorde, armoede veroorzaakt wanorde, liegen veroorzaakt wanorde, alleen de waarheid = informatie schept negentropie (orde). Wist u dat het leven zelf de orde bewaart in een entropisch (wanorderlijk) heelal? Het leven schept leven en schept dus de omstandigheden zelf om het leven te behouden door de trinity; drieëenheid materie-energie-informatie niet te doorbreken. 

Entropie kan voortduren omdat de informatie om haar te stabiliseren wordt genegeerd, onderdrukt en gecensureerd door bijbedoelingen en belangen. De informatie om een einde te maken aan man-made entropie en haar natuurlijke verloop te herstellen is beschikbaar, maar het kost energie (dus informatie) om het werk te kunnen doen. Ergo; het ontbreken van informatie=het ontbreken van energie.  In de mechanische natuurkunde spreekt met over 'werk' om iets te kunnen doen (bewerkstelligen) in relatie met beschikbare energie. Helaas zitten mensen gevangen in een door de mens veroorzaakte, exponentieel versnellende maatschappelijke en publieke entropie (wanorde) omdat een verouderde vorm van empirische wetenschap gepolitiseerd is geraakt en de menselijke waarneming (perceptie) hapert. Er is een nieuwe wetenschap, die systeemwetenschap heet. Feiten worden alleen geaccepteerd als ze politieke of economische doelen bevestigen. Niet 'science' maar haar extreme vorm 'scientisme' brengt het leven in gevaar door te denken dat alles door technologie kan worden opgelost. Journalisten en openbare televisie nodigen alleen stemmen uit die het verhaal van de consensus volgen. Dit verlaagt de Performance Probability Patterns: PPP's enorm, dus verwacht binnenkort een implosie van samenlevingen en een toenemende censuur van ongewenste informatie d.m.v. geweld. Alleen de informatie die past bij bijbedoelingen wordt getolereerd door hen die winst nastreven. Het is een kapitalistische vorm van Geofascisme die bevestigt dat de eerder door het World Economic Forum en Verenigde Naties beschreven illusies in volle gang zijn om Net Zero en de andere UNDSG's te bereiken.  Maar zoals dit onderzoek suggereert, kunnen en zullen ze nooit worden bereikt worden, maar verergeren ze de collaterale schade, niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor henzelf, de schuldigen. Beschaving was en is nog steeds het excuus om de bevolking armer en de elite rijker te maken. Aan dit gedrag kan eindelijk een einde worden gemaakt door de informatietheorie. De noodzaak van herontwerp van en voor de huidige schadelijke antropogene -door mensen gemaakte, concepten zal grenzeloze mogelijkheden scheppen voor iedereen. Maar zolang we onze wereld zien als een heks waaruit haar geheimen door foltering moeten worden prijsgegeven, stevenen we af op zelfvernietiging van de mensheid, maar niet van de natuur, want de natuur zal overleven zonder de mens, maar niet andersom.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom mRNA niet kan en zal werken....

De voorwaarden voor een functionele samenleving zijn niet meer aanwezig

Voorwaarden van en voor niet schadelijke functionaliteit van onze samenleving