Maatschappelijke Wanorde en hoe we de orde kunnen herstellen


Wanneer u het nieuws op TV volgt, de diverse talkshows met steeds dezelfde mensen die één kant van de waarheid mogen belichten, merkt u dat wanorde een aannemelijke definitie is.

Onze samenleving bestaat uit een Babylonische spraakverwarring waarin open en vrije communicatie haast onmogelijk is gemaakt. Een wirwar van meningen, ideeën, verwachtingen, prognoses, leugens, propaganda, bedrog en omissie door de Media, laten een spoor van wantrouwen achter. Want wie kunt u nog geloven en vertrouwen? Regeringen liegen, bedrijven liegen, ambtenaren liegen, de Verenigde Naties en World Economic Forum bedriegen de samenleving omdat ze denken dat ze ermee weg kunnen komen. Maar allen die liegen om er zelf beter van te worden, bedriegen zichzelf omdat de natuur dat niet toelaat zonder gevolgen.  Yuval Harari sprak tijdens een recent interview dat wanorde gerelateerd is met valse en gedeeltelijke informatie. Hij snapt nog niet dat informatie niet alleen een email, bericht of boodschap is, maar een natuurkundige entiteit, meetbaar in bits. Informatie is een ding en gelijkwaardig aan energie. Dit is gemakkelijk te testen; kan je fietsen zonder voldoende informatie? Kan je zwemmen zonder informatie? Kan je een huis bouwen zonder informatie? Dus kan je een land of een stad of een onderneming besturen zonder voldoende informatie? En toch forceert men dat. Men probeert m.b.v. leugens, geholpen door media, iets te beheersen, te onderdrukken en dus aan de realiteit te ontsnappen maar omdat dat fysisch onmogelijk is kiest men al snel voor forceren; het misbruiken van geweld, het lobbyen in regeringskringen en nóg meer bedrog. Op de foto ziet u dat het produceren en aanschaffen van wapens een doel op zich is om hun wereldheerschappij te forceren.

Dit leidt dan onherroepelijk tot totalitarisme en uiteindelijk fascisme. De tekenen aan de wand zijn duidelijk: Geen contante uitgaven meer boven € 3000, de aankomende digitale €: CBDC, Het VN Pact voor de Toekomst, de Digital Services Act om alle digitale communicatie te kunnen controleren, oorlogen om macht en grondstoffen, inflatie, economische verzwakking in Duitsland, cyberoorlogen. Wat deze ‘crises’  gemeenschappelijk delen is dat ze worden veroorzaakt door bedrog. In de natuurkunde noemen we deze ‘onzekerheden’ entropie oftewel wanorde door informatietekort. Entropie is een complex begrip omdat men het op verschillende manieren kan interpreteren.

Ik maak hier een lijstje om de verschillen te leren kennen

Natuurkundige Entropie: informatie als energie die niet beschikbaar is om nuttig werk te kunnen doen. Optimale functionaliteit is onmogelijk.

Informatie Entropie: informatietekort om een bericht te kunnen begrijpen. Er ontstaat onbegrip. Het systeem komt tot stilstand omdat de communicatie onmogelijk wordt. Entropie wordt gezien als ‘de informatie die we niet hebben’, maar ook als de informatie die we opzettelijk onderdrukken,

Sociale Entropie: Informatie als energie die niet beschikbaar is om nuttig werk te kunnen doen. U ziet hier dat natuurkundige entropie gelijkwaardig is aan sociale, oftewel maatschappelijke entropie. Optimale functionaliteit is onmogelijk

Deze drie vereenvoudigde verklaringen zijn gebaseerd op diverse natuurkundige wetten zoals o.a. de Thermodynamica, Shannon’s Information Theory, Boltzmann’s Entropy en Vopson’s Information Dynamics. Ook biologische wetten zoals Symbiose, Genetica zijn van toepassing.

Wat ze gemeen hebben is de conclusie dat levende systemen in het universum, onze planeet, de natuur en maatschappij niet zonder informatie kúnnen functioneren. Alle leven is feedback (informatie) afhankelijk om te kunnen bestaan en doelen te kunnen bereiken. Uw lichaam leeft omdat het communiceert en informatie deelt met uw omgeving. Uw DNA bestaat uit instructies die u in leven houden. Deze wetmatigheden gelden voor alle leven.

Wat ik wel zeggen is dat een doel zonder voldoende informatie nooit haalbaar is of kán zijn. Politieke doelen die afhankelijk zijn van informatieverbod of informatiecensuur of informatieonderdrukking zijn altijd onbereikbaar. Dit geldt voor alle ideologische doelen zoals die van VN, NAVO of WEF.  Precies omdat ze onbereikbaar zijn worden ze met geweld doorgedrukt. Zulke doelen worden als negatief onderling afhankelijk omschreven; ze leveren voordeel voor een paar op, maar ten koste van nadelen voor velen. Dit geweld gaat dan ten koste van leven en welzijn, het milieu of onze omgeving en maatschappelijke cohesie (de mogelijkheid om samen te kunnen leven). Voorbeelden te over.

Maar niet getreurd; ik ontwikkelde een Algemene Wet voor Functionaliteit waarmee wij als goedwillende burger functionaliteit of disfunctionaliteit kunnen bepalen vóór we in entropie geraken. We bouwden twee algoritmen om functie (orde) of dysfunctie (wanorde) te meten. Onze denktank www.sustenance4all.com heeft ze getest en ze zijn nu klaar voor gebruik.

De voordelen zijn voor iedereen. Een bedrijf kan ermee testen of een investering zal kunnen worden terugverdiend. Een regering kan er enorme kosten door besparen omdat men niet meer in doelen hoeft te investeren die onhaalbaar zijn zoals de Digital Services Act omdat informatie altijd een deel van de werkelijkheid is en dus onscheidbaar en niet vernietigd kan worden.

Met deze wet, die ik VanCampen’s Wet heb genoemd, kunnen we de wereldwijde, maatschappelijke entropie (wanorde) in negentropie (orde) omzetten. Er staat ons dus veel te doen. Zolang de mens denkt dat hij aan de natuurkundige wetten kan blijven ontsnappen blijft de wanorde bestaan. Maar daar kunnen we nu eindelijk iets aan gaan doen. Laten we die dan ook gaan inzetten voor het te laat is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De voorwaarden voor een functionele samenleving zijn niet meer aanwezig

Desinformatie kán en zál nooit werken

De Zinloosheid van Menselijke Beheersing van de Natuur dmv Scientisme