Desinformatie kán en zál nooit werken

 


Als we zien hoe desinformatie wordt misbruikt om de werkelijkheid te manipuleren en het vertrouwen van de samenleving te verstoren, is het zeer waarschijnlijk en fysiek mogelijk dat een dergelijke actie potentieel schadelijk wordt. We kunnen deze wetenschappelijke benadering gebruiken om niet-schadelijke functionele levende systemen te ontwerpen of huidige schadelijke door de mens gemaakte levende systemen opnieuw te ontwerpen. Door de universele criteria voor onschadelijke, antropogene, teleologische, evolutionaire (in lijn met het leven) functionaliteit te bepalen, zal het aantoonbaar worden dat ideologische doelen die afhankelijk zijn van desinformatie nooit bereikt kunnen worden. Het gebrek aan informatie dat gelijk staat aan een gebrek aan energie resulteert in een onvermogen om te presteren, te functioneren en onzekerheid. Informatietekort zoals nepnieuws, verkeerde informatie, desinformatie, onderdrukking van informatie door censuur, overvloed aan informatie; ze kunnen allemaal worden gecategoriseerd als misleiding en pogingen om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dit is niet toegestaan door de natuurkunde en versnelt sociale entropie door ontbrekende informatie=de energie om nuttig werk te doen.

Werkelijkheid wat ik noem Realimiteit, of limieten, zoals een Netwerk van Beperkingen ‘Network of Constraints’ (Wilden, Anthony 1987)) zijn de grenzen van en voor functionaliteit van alle levende systemen d.w.z., optimale waarheid. Bekende wetten van de fysica zijn van toepassing maar er kan niet aan ontsnapt worden zonder entropische (wanorde, onzekerheid) versnelling. De functionaliteit van materie en energie wordt bepaald door informatie. Er is een fundamenteel onderscheid tussen een materie-energieproces veroorzaakt door een fysieke kracht en een materie-energieproces in gang gezet of georganiseerd door informatie. In levende en sociale systemen wordt de efficiëntie van materie-energie bestuurd door informatie.

We moeten naar een erkenning van de beperkingen van analytische, reductionistische wetenschap (sciëntisme). Dit kan door het begrijpen van levende systemen als onderling afhankelijke, onderling verbonden communicatienetwerken. Dit geldt voor gesloten (zoals gas containers) en open sociale systemen, zoals onze samenleving.

Informatie kan niet worden gescheiden van de fysieke werkelijkheid omdat het een fundamentele entiteit of substantie is die kan worden gemeten en gekwantificeerd in Bits of Information.  Alle atomaire en subatomaire deeltjes bevatten informatie in zichzelf over zichzelf. (Vopson, 2019).

Informatie is niet zomaar een boodschap, het is fysiek en 'in vormt ' onze geleefde en ervaren werkelijkheid, terwijl het bestaan naar overleving wordt veiliggesteld.

Per definitie (symbool ). Dit wordt voorgesteld als een nieuwe natuurkundige wet die bevestigd wordt door de informatietheorie: Informatietekort Entropie (Wanorde).

Doelen die op een lineaire manier afgedwongen worden, kunnen niet bereikt worden omdat de natuur niet door de mens geforceerd kán worden zonder gevolgen. Een tekort aan informatie zal voorkomen dat zulke doelen ooit bereikt kunnen worden. Het forceren ervan heeft en zal schade toebrengen aan het leven, het milieu en de sociale cohesie. Het kan worden waargenomen als een waarschijnlijkheidspatroon dat energie die wordt verspild (verspild, verplaatst) voor nutteloze handhavingsdoeleinden, niet beschikbaar zal zijn om te worden gebruikt voor waarde omdat het wordt opgeslagen als zijnde gelijkwaardig aan informatie. Informatie onderdrukken = energie onderdrukken.

Complexiteit kan niet gereguleerd worden door opgelegde regels, beperkingen of wetten zonder destabilisatie te veroorzaken in de vorm van entropie (wanorde). De samenleving kan niet gereguleerd of gecontroleerd worden door de mens zonder de sociale cohesie te destabiliseren waarvan de uitkomsten onvoorspelbaar zijn. (vlindereffect, chaotisch, VUCA, complexe systemen).

Elke uitkomst van een gewapend conflict is en zal altijd entropisch zijn (wanorde veroorzaken) in de vorm van schade dood en verderf (externaliteiten, directe en indirecte nevenschade).

Dus alles begint en hangt af van hoe de mens de werkelijkheid en zijn omgeving waarneemt, dus van de perceptie.

Deze criteria zijn een deel van een lijst van voorwaarden die ons onderzoek heeft opgeleverd. Voor meer info, kunt u me contacteren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

De voorwaarden voor een functionele samenleving zijn niet meer aanwezig

De Zinloosheid van Menselijke Beheersing van de Natuur dmv Scientisme