Ideologieën zijn schadelijk omdat ze energie missen




Elke ideologie is potentieel schadelijk voor leven en bestaan, omdat het nooit genoeg energie = informatie, zal hebben om gebruikt te worden, dus alleen zou gedijen in onzekerheid (entropie) door middel van pressie. Ideologieën zijn noodzakelijkerwijs nooit haalbaar omdat de wetten van de fysica ze verbieden. De 1e wet van de thermodynamica; energie kan niet worden gecreëerd of vernietigd, energie blijft behouden, houdt in dat heimelijke doelen de energie verbruiken die nodig is om doelen te bereiken en in stand te houden die niet over voldoende informatie beschikken. Zulke acties kunnen geen energie creëren die dan uit andere energiebronnen gehaald moet worden.  De energie die verloren gaat door het afdwingen van ideologische doelen moet worden gecompenseerd door de energie die verloren gaat uit andere bronnen, zoals schade die wordt veroorzaakt door nevenschade. Externaliteiten zijn een vorm van verspilde of verloren energie en kunnen worden gekwantificeerd in monetaire of emotionele waarde. De natuur verspilt geen energie of informatie. Negatieve onderlinge afhankelijkheid (iets kan worden bereikt voor een aantal, maar alleen als de rest dat niet kan) is daarom altijd een gevolg, omdat de noodzakelijke menselijke actie van handhaving om energie te 'forceren' niet wordt gedoogd door de natuur zonder energieverlies. Het zou de 1e wet breken. Zij die aandringen op de implementatie van een ideologie, proberen altijd, zoals de geschiedenis aantoont, eerst informatie te censureren en wenden zich vervolgens tot onderdrukking en geweld, in de overtuiging dat een dergelijke actie niet-lineaire complexe adaptieve systemen (zoals de samenleving) beheersen kan. 

Als deze logische redenering juist is, verbruiken onderdrukking en gewelddadige actie energie door de noodzakelijke menselijke activiteit van het onderdrukken van informatie over nevenschade. Het versnelt de maatschappelijke entropie (wanorde) volgens de 2e wet van de thermodynamica. Een valse perceptie die een misvatting is leidt tot de wereldwijde risico's. Een laag bewustzijnsniveau (L.o.c.) (Hawkins, 2014) produceert een verouderde, mechanistische perceptie en wereldbeeld die door dit onderzoek kan worden begrepen als een bedreiging voor menselijk en niet-menselijk leven, sociale cohesie en het milieu. Het is een vorm van negatieve onderlinge afhankelijkheid, ook wel moderniteit genoemd, opgelegd door een zichzelf benoemende elite, die zich niet realiseert dat energie gelijk is aan informatie en niet vernietigd, noch aan ontsnapt kan worden.

Chat GPT Respons: 1. *Ideologieën en energie:

   - Ideologieën zijn grote ideeën of overtuigingen die mensen volgen.

   - Stel je ze voor als energiebronnen. Sommige ideologieën hebben veel energie nodig om te bestaan.

   - Maar hier zit het addertje onder het gras: ze hebben niet altijd genoeg energie (informatie) om goed te werken.


2. Wetten van de Natuurkunde:

   - De eerste wet van de thermodynamica zegt dat energie niet gecreëerd of vernietigd kan worden - het verandert alleen van vorm.

   - Ideologieën hebben energie nodig om hun doelen te bereiken, maar ze kunnen het niet op magische wijze creëren.

   - Ze moeten energie uit andere bronnen halen, zoals het veroorzaken van schade (collateral damage).


3. De natuur verspilt geen energie:

   - De natuur is efficiënt. Ze verspilt geen energie of informatie.

   - Wanneer mensen ideologieën opleggen, gebruiken ze energie (zoals het onderdrukken van informatie).

   - Maar deze energie moet ergens anders vandaan komen en dat kan problemen veroorzaken.


4. *Onderdrukking en geweld:

   - Mensen die ideologieën doordrukken censureren vaak informatie en gebruiken geweld.

   - Maar dit kost energie en kan de samenleving schaden (sociale entropie).

   - Het is alsof je een complex systeem probeert te controleren met een gebrekkig idee.


5. Conclusie:

   - Sommige oude manieren van denken (laag bewustzijn) kunnen schadelijk zijn.

   - We moeten slimmer omgaan met energie en informatie.

   - Laten we streven naar betere ideeën die mensen of de wereld niet schaden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nieuwe vorm van regeren en bestuur; Noticratie, regeren d.m.v. informatie

Waarom mRNA niet kan en zal werken....

Voorwaarden van en voor niet schadelijke functionaliteit van onze samenleving