Aardgas uit Rusland?

Als ik zo de nieuwsberichten hoor en diverse internationale bloggers volg, kan ik niet tot een andere conclusie komen dan dat de crisis in Oekraïne meer risico's op zal gaan leveren voor ons in Nederland en omstreken dan dat men zo in de Nederlandse media kan lezen of zien op het Journaal.

De VS en NATO gaan meer wapens leveren aan de oligarchen in Kiev om de Russische invasie (die er nooit is geweest en waarvoor nooit bewijs is geleverd) te stoppen. Feit is echter dat er geen enkel bewijs is geleverd dat de Russen een invasie hebben gepleegd. Nooit is er aangetoond dat MH17 door de Russen is neergehaald. Echter, het NOS Journaal en de meeste Nederlandse dagbladen slikken de VS retoriek als zoete koek en speculeren er lustig op los. Dit is gevaarlijk spel.

Het geeft ons volk een zekere onzekerheid, want het lijkt alsof de crisis daar ons nauwelijks raakt, maar als Rusland kwaad zou willen, zitten we deze winter in de kou omdat ons eigen Slochteren aardgas al verkocht is aan de hoogste bieders.

Ik schrijf dit op mijn blog vanuit een zonnig Colombia waar een paar dagen geleden een generaal is ontvoerd door de FARC, een bende gangsters waar nota bene een Nederlandse aan de top zit.

In de VS zaten een paar dagen geleden 225 miljoen mensen in een vrieskou. Nog nooit was er zo'n groot gebied in een keer bevroren.

Dus een koude oorlog of een koude winter? U zegt het maar. Onze politici maken geen vuist tegen de VS, maar volgen buigend voor het grote geld en de Federal Reserve die onze Euro en beurzen steunt met gedrukte dollars.
Zo lijken we rijk, maar in feite zijn we slaven. Echte slaven, angsthazen die alles zullen doen om het karige dat we hebben vergaard maar te blijven behouden, terwijl we onze leefgemeenschap en ons milieu onherstelbare in steeds groter gevaar brengen. We zijn afhankelijk van de stommiteiten van onze politici die voor het grootse deel niet uit gemeenschappelijk belang handelen of kiezen, maar voor hun eigen portemonnee. Volgens politiek filosoof Sheldon Wolin is ons westers politiek systeem veranderd in een in zichzelf gekeerd totalitarisme (inverted totalitarialism). Zijn interview door Chris Hedges, te vinden op Youtube, spreekt boekdelen.

O ja, en die banen komen niet meer terug. Alles zal zoveel mogelijk worden geautomatiseerd en banen die vroeger redelijk werden betaald, vervallen nu tot armoedebanen. De meeste ZZP'ers die na een oprotpremie aan de slag gingen als zelfstandig ondernemer krijgen een nieuwe naam: ZZW'ers; 'zelfstandigen zonder werk.' Onder hen heerst geheimgehouden armoede. Ze moeten hun huizen uit en komen niet meer rond met 2 opgroeiende kinderen. Schulden groeien maandelijks. De luxe is voorbij en het zal nog veel rotter worden als we de hegemonie en hoogmoed blijven volgen die de VS en de financiële wereld ons opdringen. Nederland moet zijn eigen koers weer gaan varen zoals vroeger in de Middeleeuwen en zoals Zwitserland doet. Ik vrees dat anders het echt voorbij is met de kansen die we ooit hadden, maar door op het verkeerde paard te wedden hebben verspeeld.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Brief aan de Koning der Nederlanden

'Covid 19 The Great Reset' boekrecensie

The Great Reset van de World Economic Forum is onbereikbaar!