Internet Geheimen -Gag Order
Het is begonnen. In de VS is er een Internet Provider zo onder druk gezet door de regering dat ze hebben besloten om de dienst te stoppen.
Lavabit was een provider die secure email en dataopslag aanbood. Edward Snowden, de NSA klokkenluider was een van de gebruikers.
In een interview met Amy Goodman van www.democracynow.org blijkt dat Ladar Levison, de ondernemer en eigenaar van Lavabit, niet eens mag uitleggen waarom of mag vertellen dat hij iets heeft misdaan, of dat hij überhaupt een wet heeft overtreden.
Hij heeft een zogenaamde ‘gag’  order. Hij mag niets zeggen, want als hij zou zeggen wat er werkelijk aan de hand is, riskeert hij gevangenisstraf of erger.
Samen met zijn advocaat die erop toeziet dat Ladar niets verkeerds zou zeggen over de opgelegde en bedreigende geheimhoudingsplicht die Amerikaanse geheime diensten hebben geuit, vertelt hij dat hij zijn levenswerk moest stilleggen want anders zou hem wellicht landverraad ten laste kunnen worden gelegd.

Dit geeft ons in Nederland te denken. Stel je voor dat er hier een internet provider beticht wordt van landverraad omdat hij zijn email gebruikers privé bescherming aanbiedt zodat ze er zeker van zijn dat men hun email niet kan onderscheppen.

Ik persoonlijk verwacht dat binnen niet al te lange tijd, ook hier in Nederland en Europa een nieuwe vorm van Stasi onze verworven vrijheden zal gaan afpakken. Ook hier zullen de machten van autoriteiten groeien en zal door angst een schrikbewind ontstaan. Ook hier zal er geen weerspraak mogelijk zijn. We kopiëren alles al van Amerika, misschien ook dit.

We gaan weer in de richting van af, een vreselijke toekomst tegemoet. De geschiedenis herhaalt zich wederom en we willen maar niets leren.


Reacties

  1. In Nederland zo ook in de meeste landen is het verplicht alleen die apparatuur te installeren waarvan de encryptie door de AIVD is geautoriseerd, dit betekent dat zij op dit moment al kunnen worden gezien als uberhackers, ondanks alle beveiliging, encryptie, firewalls etc... is het voor een AIVD een koud kunstje om een informatiestroom te onderscheppen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Brief aan de Koning der Nederlanden

'Covid 19 The Great Reset' boekrecensie

The Great Reset van de World Economic Forum is onbereikbaar!