Het is officieel. Nederland heeft haar soevereiniteit verkocht.
Het is officieel. Nederland heeft haar soevereiniteit verkocht.

Als u zoals ik de laatste weken het nationale en internationale nieuws heeft gevolgd, weet u ook dat Nederland onder de huidige moderne tirannie, genoemd het Neoliberalisme, geen kans meer heeft haar eigen scepter te zwaaien.

Waarom? Hoe? Nu, dat komt doordat we successievelijk onze besluiten hebben uitbesteed aan Brussel. Een Brussel die niet voor de mensen van Nederland (noch van hun andere lidstaten) opkomt, maar voor de belangen van diegenen die uiteindelijk de agenda van de neoliberalen in Washington beheren.

Kortom, Nederland is nu een onderdaan van een nieuwe oligarchische tirannie die gevoed wordt door een samensmelting van lobbyisten en politici.

In Nederland maakt het niet veel meer uit of je nu Groenlinks, PvdA, SP of VVD stemt, want wat er ook gebeurt, hun macht is al uit handen gegeven. Niet alleen de macht of de vrijheid tot besluitvorming over de economie, maar op alle gebieden, zelfs zo ver dat er nu, en dat was al lang de bedoeling, geroepen wordt om dan ook maar de staatsbedrijven en/of deelnemingen te verkopen aan de hoogste bieders.

Griekenland kreeg deze week te horen dat ze nu toch weer geld krijgen, maar dat ze haast moeten maken die bedrijven, die nog wat geld opleveren (energie, bouw, historische trekpleisters, transport) aan banken (die deel uit maken van IMF of Wereld Bank) te verkopen.

Volgens Noam Chomsky, een vermaarde Amerikaanse denker en professor en anderen zoals de econoom Michael Hudson, is dit altijd het plan geweest. Leen geld uit dat je zelf niet hoeft te verdienen, (de banken brengen het gewoon in omloop op digitale manier) en zorg dat je iedereen in de schuld steekt. Daarna zet je de schuldenaren onder druk en leent hen nog meer geld onder voorwaarde dat de laatste nog renderende bedrijven en instituten voor een habbekrats opgekocht of ingeruild worden om de schuldenlast te verlichten. Dit is een kant van de tirannie gevoed door het neoliberale vrije markt denken. Echter, de vrije markt bestaat niet!

De andere kant van de tirannie is de zaak Edward Snowden, de NSA klokkenluider die ook in Nederland asiel heeft aangevraagd. Maar omdat Nederland de slaaf is van Brussel en andere lidstaten – zelfs Duitsland haar mond hield- sloot Frankrijk het luchtruim omdat de CIA en NSA vermoedden dat Snowden aan boord van het staatsvliegtuig van de Boliviaanse President Morales zou zijn.
Draai dat eens om; Als Rutte opeens niet meer boven Frankrijk zou mogen vliegen omdat Emil Roemer iets gezegd zou hebben dat Washington en dus Brussel niet kunnen tolereren uit angst voor openbaring van de waarheid? We zijn teruggekeerd naar een koude(re) oorlog. Stasi, Securitate, KGB, AIVD, NSA, CIA. Er is niets veranderd. Het is nog erger geworden terwijl wij denken ‘vrij’ te zijn.

Daar bevinden we ons nu. De waarheid is dood verklaard. Dit betekent dat onze politici, Kamerleden en ambtenaren, maar ook alle burgers die mee blijven doen om dit systeem te dienen en hun mond te houden, deze tirannie accepteren. Zo is politiek Den Haag een toneelstuk geworden, een drama, een komedie, een satire, een kafkaëske absurditeit.

Stel je eens voor, je mag de waarheid niet meer spreken. Dat komt al voor bij journalisten, die bang dat ze worden vermoord. In Rusland zijn er ruim 40 journalisten, waaronder Anna Politskovskaya omgebracht omdat ze het ware nieuws wilden brengen.

In Amerika is Michael Hastings, een journalist van 33 jaar oud op verdachte wijze omgekomen in een auto ongeluk, waarbij de motor van de Mercedes waarin hij reed, op vijftig meter afstand van het wrak werd gevonden.
Een negentien jarige jonge Tsjetsjeen is gisteren voorgeleid als verdachte van de bomaanslagen in Boston.

Er wordt op teveel vragen geen antwoord gegeven. Mensen zijn te bang om erom te vragen. De dagelijkse debatten in Den Haag gaan nergens meer over. Ze zijn eigenlijk onbelangrijk geworden, nu blijkt dat ook die gekozen personen, niet meer om de waarheid durven of mogen vragen om belangen te dienen en zo hun baantje te kunnen houden. Pim Fortuyn diende die belangen niet. Hij wilde een morele, ethische wereld waar mensen zich gelukkig en vrij konden voelen. Hij werd erom vermoord.

De NSA en CIA hebben een vrijbrief, met de hartelijke groeten van de AIVD en de andere Europese Inlichtingendiensten. Waarom? Omdat ook zij juist in het leven zijn geroepen om de neoliberale doelstelling te beveiligen. Nee, ze werken juist niet voor uw veiligheid.
De AIVD is een dienst om geld te verdienen. Ze werken voor het militaire industrieel complex gefinancierd door banken. Alles van enige waarde wordt op dit moment opgekocht voor een schijntje. Dit centraliseert de macht nog verder. Friedrich Hayek schreef ‘The Road to Serfdom’ in 1947. Ook in die tijd werd 1984 geschreven door George Orwell. Zij hebben gelijk gehad.

De NATO is een oorlogswapen geworden zoals De Hoop Scheffer toegaf ‘om de energiebelangen te verdedigen’. De NATO is geen beveiligingsvereniging zoals  het ooit was bedoeld. Het wordt ingezet als wapen om belangen te verdedigen.

Een de Verenigde Naties? Zij zijn vleugellam door het Veto Recht van de Verenigde Staten, China en Rusland onze Heren en Meesters. De andere Veto landen, Frankrijk en Engeland, zijn hun schoothondjes omdat hun failliete systemen aan het infuus van de banken liggen. Zo is de cirkel rond. Een institutioneel moordprogramma is onderdeel van deze nieuwe Wereld Orde. Wie kan die doorbreken, wie durft?
1000 jaar menselijkheidsontwikkeling en recht is sinds 9/11 ontmanteld. Rechtspraak, rechtvaardigheid, onafhankelijkheid: het zijn louter woorden, maar erop rekenen kan niemand meer.


Arend van Campen

11 juli 2013

Reacties

Populaire posts van deze blog

Brief aan de Koning der Nederlanden

'Covid 19 The Great Reset' boekrecensie

The Great Reset van de World Economic Forum is onbereikbaar!