Waarom mRNA niet kan en zal werken....



Bewustwording en begrip van de natuurlijke criteria van en voor de functionaliteit van door de mens gemaakte systemen is van vitaal belang voor al het leven op aarde.

Claude Shannon (1948) geeft een wiskundige definitie van informatie en beschrijft precies hoeveel informatie kan worden gecommuniceerd tussen verschillende elementen van een levend systeem en wat de grenzen zijn van de overdrachtssnelheid van communicatie in elk systeem, of het nu door de mens gemaakt is of biologisch. Feit is dat deze kwantificeringsmethode aantoont dat informatie inderdaad een fysieke substantie is. In biologische levende systemen wordt de communicatie voor genexpressie niet gereguleerd, maar "gestuurd" door ons DNA in de vorm van informatie om precies de juiste eiwitten te produceren, helemaal van onze genen tot de functionaliteit van grote entiteiten zoals hele landen. De werking van DNA en de theorie van Shannon kunnen als gelijkwaardig worden beschouwd wat betreft de overdracht van informatie. DNA wordt gezien als de bron van de boodschap en of overdracht en eiwitten zijn de ontvangers. De boodschap in de vorm van informatie moet worden gestructureerd. Door te begrijpen hoe DNA. Lila Gatlin van de Universiteit van Californië, Berkeley, schreef "Evolutionary Indices" om de entropie in het DNA-berichtenverkeer in hogere en lagere organismen te begrijpen en kwam tot de conclusie dat zij gelijk zijn vanwege het onzekerheidsprincipe. DNA slaat de erfelijke informatie op in een bepaalde opeenvolging van symbolen uit een alfabet van vier letters: A.T.C en G, wat betekent dat dit een taal is. Voor deze studie is het van groot belang dat we begrijpen dat entropie in de vorm van potentiële informatie, een onbekend aantal niet verzonden boodschappen, een rol speelt. Betekenissen kunnen verkeerd begrepen worden. Als DNA een informatieproces is en er een informatietheorie bestaat, dan is het redelijk te veronderstellen dat wetenschappers tenminste een begin kunnen maken met het schetsen van een theorie van levende organismen, in de volle betekenis van het woord. Wanneer symbolen van DNA worden vertaald in de substantie van eiwitten vindt er communicatie plaats. In Gatlins "tweede-theorema selectie" is fitness niet afhankelijk van een sterk lichaam of voortplanting, maar van genetische informatiecodering volgens de principes van Shannon.
Systemen die genen regelen worden vaak beïnvloed door gebeurtenissen in het buitendomein van de cel, d.w.z. het milieu en omgeving. Ook de programma's zelf zijn voor hun werking afhankelijk van de fijn aangepaste sequenties van structurele genen, die gedurende lange tijd zijn geëvolueerd tot hun huidige staat van hoge efficiëntie. In sommige gevallen zijn structurele genen ook regulatorgenen; zij produceren eiwitmoleculen die een rol spelen bij het in- of uitschakelen van andere genen. Het probleem met messengerRNA (mRNA) dat specifiek gericht is op een type viruseiwit, is dat een risico van destabilisatie van de natuurlijke DNA-sequentiecode waarschijnlijk is, die afhankelijk is van alle informatie-input, d.w.z. real-time communicatie binnen en buiten de cel (omgeving) en niet kan worden uitgeschakeld, omdat het een dynamisch, levend, dus complex systeem is. (van Campen, Arend, 2021) De synthese van deze bevindingen kan erop wijzen dat mRNA-vaccins een vorm van genetische codering zijn die door hun lineaire opzet niet kunnen functioneren of de stabiliteit in en van een niet lineair biologisch levend systeem in gevaar brengen vanwege de complexiteit die zou kunnen leiden tot mogelijk verkeerd begrip van de door het mRNA vervoerde boodschap. Dit zou kunnen leiden tot gedestabiliseerde eiwitproductie. Omdat ook dit informatie is, zou er rekening mee moeten worden gehouden om het aantal excessieve sterfgevallen dat momenteel door het (ONS) Office for National Statistics in het Verenigd Koninkrijk wordt waargenomen, op te helderen.
Onzekerheid wordt uitgedrukt als entropie. Hier moet onderscheid worden gemaakt tussen gegevens (data) en informatie, omdat zij niet hetzelfde zijn. Data zijn een combinatie van (nuttige) signalen en (nutteloze) ruis. Dit kan een getal zijn, of een symbool, code of grafieken, terwijl informatie gegevens zijn die in een context worden geplaatst. Met andere woorden informatie absorbeert gegevens naar betekenis. En dat is wat ons DNA doet zodat we in leven kunnen blijven voor de langst mogelijke periode.

[1] Shannon, Claude (1948) ‘a mathematical theory of communication’

[2] Gatlin, Lila. (1971) ‘Evolutionary Indices’

[3] Van Campen, Arend,  ‘ArendvanCampen.Blogspot.nl

[4] ONS (2023) ‘Deaths Registration’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nieuwe vorm van regeren en bestuur; Noticratie, regeren d.m.v. informatie

Voorwaarden van en voor niet schadelijke functionaliteit van onze samenleving