De WEF Davos Agenda Week 2022


 

De Davos Agenda Week 2022

Vorige week werd de World Economic Forum Conferentie gehouden. Normaal zou in er in Davos de fysieke vergadering worden gehouden, maar die is wederom uitgesteld i.v.m. de Covid 19 beperkingen. Ik meldde me aan om de online bijeenkomst te kunnen volgen vanuit mijn kantoor in het Kanton Valais in Zwitserland. Ik probeerde de sprekers en discussiepanels te begrijpen die het over o.a over de vierde industriële revolutie, vaccinaties als redmiddel van de economie, financiering van klimaatverandering naar Net Zero emissies, geopolitiek, industrie, bevolking en vooral hoe zij dachten dat de wereld, mensheid en natuur, uiteraard alleen door hen, de wijze elite, gered zouden moeten worden. Er werd, en dat viel me op, zo goed als niet meer gesproken over de ‘Great Reset’ alsof er van te voren was afgesproken dat die uitdrukking te gevoelig is gebleken en zoals ik al op mijn blog bewees, onhaalbaar is. Alleen, pas als laatste spreker, gebruikte Janet Yellen de minister van Financiën van Amerika de woorden ‘build back better.’ Het boek ‘Covid 19, The Great Reset’ geschreven door de grondlegger en voorzitter van het WEF Dr. Klaus Schwab en een van zijn medewerkers Thierry Marrelet, heb ik gelezen en een review geschreven waar ik onderaan dit artikel naar zal verwijzen.

Dag één van de Davos vergadering werd geopend door Dr. Schwab die als eerste spreker de Chinese Leider Xi Jinping. Klaus zei: ‘de urgentie voor samenwerking van politieke sleutelfiguren en de discussies met de meeste relevante ‘stake holders’ die impact hebben op onze toekomst is kritisch. Op dit doorslaggevende moment zie ik meerder prioriteiten voor de mondiale agenda. We moeten doorgaan met vechten tegen de globale pandemie, we moeten de wereldeconomie revitaliseren, en de transitie naar Net Zero versnellen. We moeten biodiversiteit behoeden door op de natuur gebaseerde oplossingen te implementeren en het gat tussen rijk en arm verkleinen om een duurzame mondiale ontwikkeling te behalen.’  Dan introduceert hij Xi die zegt dat hij voorspoed heeft gegenereerd in alle opzichten voor de Chinese samenleving. ‘Overcome all obstacles’ zegt Xi. Hij heeft het over de veranderingen in tijd. Hoe kunnen we de pandemie verslaan? We moeten er antwoorden op vinden. Hij spreekt over groei, vooruitgang. De mens zal voortgaan. Nieuwe kansen benutten. Grote kracht door uitdagingen. Het verslaan van de pandemie kan alleen samen. In een groot schip kan men samen overwinningen boeken. Hij gebruikt de metafoor van grote en kleine schepen en dat alleen grote schepen aankomen (mmmm). Hij wil samenwerken naar een mondiale gezondheid. De vaccinatie van alle nog niet gevaccineerde landen helpen door vaccindonaties. Dan spreekt hij over de verstoring van de mondiale supply chain. Ook zegt hij dat financiële stabiliteit en economisch herstel en groei, dus naar economische globalisering, naar een open wereldeconomie gebaseerd op eerlijkheid en rechtvaardigheid. Technische innovatie voor iedereen. Systematisch denken, informatiedeling is belangrijk om systeemrisico’s te voorkomen. Globale ontwikkeling is verstoord, een noord-zuid gat, honger, voedselveiligheid, gezondheid, armoede. Hij spreekt steeds over samenwerking om de 2030 UNSDG’s te kunnen behalen met het oog op Klimaat. Geen enkel land mag vergeten worden. Vreedzame samenleving zonder haatdragende retoriek die de vrede bedreigen. Ook refereert aan het overdrijven van ‘nationale veiligheid’ waardoor de wetenschap en technologie bewapend zijn. Prachtige woorden en bedoelingen.

Ursula von der Lyen, de president van de Europese Commissie spreekt over samenwerking op wereldniveau, het belasten van de uitstoot van koolwaterstoffen (Carbon Pricing) d.m.v. een emissiehandel systeem, het verbieden van goedkope energie (wat dat is zegt ze er niet bij) sprak een nieuwe ideologie uit onder de naam  “The Global Gateway Strategie’’ en heeft het over het terugwinnen van vertrouwen. Ze bewonderde het succes van de democratie in Europa.

Wat beide leiders aangeven is dat er een centrale planning is om de wereld duurzamer, gezonder te maken steeds met het oog op het democratische proces want dat wordt vaak herhaald. Demos=Volk, Kratie+Bestuur.  Xi Jiping, Ursula en Klaus Schwab zijn het eens over wat er moet gebeuren. De samensmelting tussen het bedrijfsleven en regeringen stellen zich altijd doelen voor de toekomst en zijn het eens over wat er zou moeten gebeuren… maar dan….. niets… Men kijkt elkaar in de ogen en verwacht dat er iemand opstaat om daadwerkelijk de status quo aan te pakken en de wereldproblemen op te gaan lossen, maar zoals de geschiedenis ons leert, gebeurt dat nooit.

Wat de meesten van ons die nadenken ervaren haaks staat op wat men gelooft wat een democratie is. Het volk, dat liever niet geïnformeerd maar vermaakt wil worden, is steeds in de meerderheid. De Romeinse elite maakte daar 2000 jaar geleden al handig gebruik van en dat is dus nog niet veranderd. Ik heb de hele week notities gemaakt om dit verslag van deze belangrijke online vergadering te schrijven. Ik probeer dat objectief als ethicus te doen, temeer omdat ik dan de mogelijke schadelijkheid van een amalgamatie van bedrijven en regeringen kan toetsen.

Elk jaar wordt het Global Risks Rapport geproduceerd door het WEF. Dit is een vaak over het hoofd geziene opsomming van wat de wereldrisico’s zijn voor ons menselijk bestaan. Ik wilde u deze lijst die ik vertaalde in het Nederlands tonen:

  • Corona Crisis
  • Belegging van activa in een grote economie
  • Deflatie in een grote economie
  • Energieprijsschok voor de wereldeconomie
  • Falen van een belangrijk financieel mechanisme of instelling
  • Defect/uitval van kritieke infrastructuur
  • Begrotingscrises in belangrijke economieën
  • Hoge structurele werkloosheid of onvolledige werkgelegenheid
  • Onbeheersbare inflatie
  • Extreme weersomstandigheden (bv. overstromingen, stormen, enz.)
  • Falen van aanpassing aan klimaatverandering
  • Groot verlies aan biodiversiteit en ineenstorting van ecosystemen (land of oceaan)
  • Grote natuurrampen (b.v. aardbeving, tsunami, vulkaanuitbarsting, geomagnetische stormen)
    door de mens veroorzaakte milieurampen (bv. olielekkage, radioactieve besmetting, enz.)
    falend nationaal bestuur (b.v. corruptie, illegale handel, georganiseerde misdaad, straffeloosheid, politieke impasse, enz.)
  • Interstatelijk conflict met regionale gevolgen (hier bedoelt men ‘oorlog’)
  • Grootschalige terroristische aanslagen
  • Staatsineenstorting of -crisis (bv. burgerconflict, militaire staatsgreep, mislukte staten, enz.)
  • Massavernietigingswapens - biowapens
  • Mislukking van stadsplanning
  • Voedselcrises
  • Grootschalige onvrijwillige migratie
  • Grote sociale instabiliteit
  • Snelle en massale verspreiding van besmettelijke ziekten
  • Drinkwatercrises
  • Uitval van kritieke informatie-infrastructuur en -netwerken
  • Grootschalige cyberaanvallen
  • Massale gevallen van gegevensfraude/diefstal
  • Massaal en wijdverspreid misbruik van technologieën (bv. 3D-printen, kunstmatige intelligentie, geo-engineering, synthetische biologie, enz.)

Ook worden in dit 2022 rapport per land de hoofdrisico’s omschreven. Voor Nederland zijn die als volgt:

·       Klimaat Actie Mislukking

·       Erosie van de maatschappelijke cohesie

·       Mislukking van Cyber Veiligheid

·       Activa Zeepbel Implosie

·       Schuldencrisis.

Ga er maar aanstaan! Al Gore, John Kerry, Bill Gates, Kristalina Georgieva van het International Monetary Fund, Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank, Haruhiko Kuroda President van de Bank van Japan, Brian Moynihan President van Bank of America, Presidenten van 6 Latijn Amerikaanse Banken, de CEO van Philips Frans van Houten, Alain Bejjani CEO van Majidal Futtaim uit de Emiraten, Scott Morrison de Australische eerste minister, Julie Sweet CEO van Accenture, Gillian Tett van de Financial Times, de President van Indonesie Yoko Widodo, de Vice President van Nigeria Yemi Osinbajo, Paolo Guedes Minister van Financien van Brazilie, Anthony Fauci, De CEO van Moderna Stephane Bancel, Josef Ashbacher en Matthias Maurer van European Space Agency en Jeremy Farrar van het Welcome Trust. Ik heb niet alle lieden genoemd die acte de presence maakten, maar ik wilde een aantal toch bij naam en toenaam noemen omdat me opviel dat men zo goed als allemaal dezelfde doelen voor ogen heeft, maar ook de Corona Crisis de schuld geven voor de mondiale crises. Alleen Jeremy Farrar die durfde het om de oorspronkelijke oorzaken van de crises te noemen en zelfs dat Covid 19 een symptoom was. 95% van de sprekers en panelleden die ik volgde zijn het eens dat de weg naar de oplossingen vooral door investeringen zal lukken. Geld pompen in klimaatdoelstellingen, het opschalen van vaccinatiecapaciteit in meerder landen, dus fabrieken in Afrika, Zuid Amerika, Azië om lokaal te kunnen leveren. Investeringen in de energie transitie naar net zero CO2 emissies, dus het geleidelijk opheffen van kolencentrales, koolwaterstoffen zoals olie en gas en die vervangen met duurzame vormen van hernieuwbare energiesoorten zoals wind, zon, geothermisch en nucleair. Uiteraard was de gedeelde retoriek gebaseerd op het bevorderen van het democratisch proces, het centraal stellen van de medemens, de bescherming van de ecologische balans, de rechtstaat en rechtvaardigheid. Maar is het niet zo dat juist deze zaken, verworvenheden en rechten op het punt staan om te worden afgenomen om duurzaamheid en veiligheid te forceren? Er werd uitgesproken dat ‘security’ en wel ‘cyber security’ prioriteit moest hebben. De afhankelijkheid van Internet, Informatie Technology en Algoritmen wordt bedreigd door Cybercriminelen die rijk willen worden ten koste van de gemeenschap. En daar wringt nu de schoen. De leiders van onze wereld die de WEF naar de mond praat zijn mensen. Mensen hebben belangen. Ook deze mensen gebruiken de retoriek van het beter moet gaan met de mens, het milieu en de maatschappelijke cohesie, maar bedreigen die juist om eerst hun eigen belangen te behartigen. De mens is een raar wezen. Om dus zichzelf te kunnen verrijken moet hij de taal van het WEF, de mondiale financiers en zakenwereld wel spreken om uit de ruif mee te kunnen blijven eten zodat hij een volgende keer wederom op een uitnodiging van rekenen. Het gaat erom om erbij te horen. Het zogenaamde ‘bandwagon’ effect. Spreek je je uit tegen dit narratief, wordt je niet meer uitgenodigd en kom je ook niet meer voor een speciale positie in aanmerking. We hebben het over het fenomeen ‘who gets what’, het vergaren van geld en macht zonder te betalen voor zogenaamde  ‘externaliteiten’ d.w.z. kosten die niet berekend worden maar door de natuur of gemeenschap moeten worden betaald zoals wanneer een product schadelijk blijkt te zijn en de omgeving erdoor vervuild wordt.  De producent wordt door de WEF niet verantwoordelijk wordt gehouden omdat de politici de andere kant opkijken omdat ook hun positie afhankelijk is van het ‘erbij te mogen horen.’ De bedoeling om de wereld risico’s op te lossen met geld is omdat de geldcreatie en het financiële systeem in handen van banken zijn die eigendom zijn, niet van landen, maar van privé ondernemingen en aandeelhouders. Zij hebben belang geld uit te lenen tegen rente, dus is er een schuldenberg ontstaan van maar liefs 256% van het GDP!  De rente die daarvoor betaald moet worden komt ten koste van de belastingbetaler die nog iets werkelijks produceert. Financiële markten produceren weinig van waarde, maar drijven wel de schuldenberg op. U weet dan waar u het nog voor doet.

Daarom zitten landen en dus de samenlevingen in een permanente schuld. Rente wordt berekend over geld dat nooit heeft bestaan. Dit is digitaal fiat geld, maar de druk op het welzijn van de mensen wordt om die reden steeds verder verhoogd. We draaien mee in een vicieuze cirkel die maar één uitweg heeft; implosie en jaren van leed. Volgens deze elite ligt de oplossing in het beheersen en controleren van het plebs, u en ik. Wat wij samen, de mensen, nog aan waarde hebben, heeft de elite jaloers gemaakt dus is er nu de jacht geopend om ook die bezittingen af te nemen. U ziet al dat het MKB het doelwit is ten faveure van grotere ondernemingen. Pensioenfondsen, AOW, Spaartegoeden, kortom alles wat nog echte waarde heeft zal worden gecontroleerd( lees afgenomen) om het zieke financiële systeem te kunnen redden, omdat het geld van de elite in principe, zonder tegenwaarde, onvermijdelijk zal verdampen. Dat weet men. Daarom is er gigantisch veel geld bijgedrukt om die implosie nog een paar dagen te kunnen uitstellen. En daarom roept men in koor dat er meer investeringen moeten komen. Maar er is geen krediet meer mogelijk. De EU, VS en de meeste landen zitten tot over hun oren in de schuld. Dit veroorzaakt de huidige globalistische overname naar een neo feodaal systeem. De democratie, zoals u ziet gebeuren, is dood. Er bestaat alleen nog het geld dat van ons is. De Q.R. code en een sociaal krediet systeem gaat om geld en macht want op die manier kunnen zij eraan komen. Maar 'Quis custodiet ipsos custodes?' 'Wie bewaakt de bewakers?’ Maar toch om u niet te laten schrikken van mijn woorden. Wat de elite wil kan natuurkundig niet. Wat ze wel veroorzaakt is een enorme wanorde (entropie) omdat ze zich genoodzaakt zullen zien hun wil te forceren, dus bloed in de straat. Weet dat niemand de wetten van de natuur, zoals complexiteit kan ontlopen.

Er is maar één oplossing en dat is de vrijheden en verworvenheden terug te kopen. Dit kan door samenwerking. Wij startten een volkslobby www.ieder1samen.nl omdat de meeste WEF Jaknikkers persoonlijke rijkdom als prioriteit hebben gesteld onder het mom van ‘the greater good’. Maar we moeten ons de woorden van Friedrich Hayek goed in onze oren knopen over de gevaren van dit zogenaamde ‘collectivisme’. Kijk op mijn blog: www.arendvancampen.blogspot.nl voor meer informatie over natuurkunde, complexiteit en systeem wetenschap?

 

http://arendvancampen.blogspot.com/2020/10/the-great-reset-murf-bereid-om-alle.html

http://arendvancampen.blogspot.com/2020/11/covid-19-great-reset-boekrecensie.html

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom mRNA niet kan en zal werken....

De voorwaarden voor een functionele samenleving zijn niet meer aanwezig

Voorwaarden van en voor niet schadelijke functionaliteit van onze samenleving